پیام‌نما

كُتِبَ عَلَيْكُمُ الْقِتَالُ وَ هُوَ كُرْهٌ لَكُمْ وَعَسَى أَنْ تَكْرَهُوا شَيْئًا وَ هُوَ خَيْرٌ لَكُمْ وَعَسَى أَنْ تُحِبُّوا شَيْئًا وَ هُوَ شَرٌّ لَكُمْ وَاللَّهُ يَعْلَمُ وَأَنْتُمْ لَا تَعْلَمُونَ * * * جنگ [با دشمن] بر شما مقرّر و لازم شده، و حال آنکه برایتان ناخوشایند است. و بسا چیزی را خوش ندارید و آن برای شما خیر است، و بسا چیزی را دوست دارید و آن برای شما بد است؛ و خدا [مصلحت شما را در همه امور] می‌داند و شما نمی‌دانید. * * * بس بود چیزی که می‌دارید دوست / لیک از بهر شما شرّی دو توست

۱۴ تیر ۱۳۹۶، ۱۲:۰۲

پژوهشگران پاسخ دادند؛

آیا مصرف نمک برای بیماران مبتلا به ام‌اس مضر است

آیا مصرف نمک برای بیماران مبتلا به ام‌اس مضر است

محققان به این نتیجه رسیدند که پیروی از یک رژیم غذایی پرنمک، تأثیری بر وضعیت بیماران مبتلا به‌ ام‌اس ندارد.

به گزارش خبرنگار مهر، محققان در پی یافته‌های منتشر شده توسط پژوهشگران آرژانتین و ورمونت، مبنی بر تأثیر احتمالی نمک بر بیماران مبتلا به‌ ام‌اس، تحقیقات جدیدی را روی بیماران مبتلا به سی‌آی‌اس انجام داده و به این نتیجه رسیدند که پیروی از یک رژیم غذایی پرنمک، تأثیری بر وضعیت بیماران مبتلا به‌ ام‌اس ندارد.

پزشکان از سی آی اس به عنوان مرحله اولیه ام اس یاد می‌کنند که با افزایش علائم و حملات در فرد به‌ ام‌اس تبدیل می‌شود.

محققان دانشگاه هاروارد و چند موسسه دیگر، برای به‌دست آوردن پاسخ نهایی به این مسئله، ۴۶۵ بیمار مبتلا به سی‌آی‌اس را به مدت ۵ سال تحت نظر قرار دادند و از آنجایی که نمک ادرار نشان دهندهٔ میزان نمک مصرفی فرد است، سطح نمک درون ادرار بیماران را ۱۴ بار اندازه‌گیری کردند؛ همچنین برای اندازه‌گیری فعالیت‌های مخرب ام‌اس بر مغز، از مغز آنها MRI گرفتند.

نتیجه حاصله نشان می‌دهد که در پایان این تحقیق ۱۵۰ نفر این بیماران، یعنی ۳۹ درصد آنها دچار ام‌اس شدند؛ اما MRI بیماران رابطه‌ای میان مصرف سدیم و آسیب‌های جدید مغزی را نشان نمی‌دهد. مصرف بیشتر سدیم دلیل عود کردن ام اس نیست و سرعت تبدیل سی‌آی‌اس به‌ ام‌اس را بالا نمی‌برد.

کد خبر 4022341

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha